חפש בתערוכות

שיחי גלריה, הרצאות ואירועים

שאלה של טעם: אוכל באמנות

מ-1 בדצמבר, 2002 עד 9 במרץ, 2004

מקום: אגף הנוער

אוצר/ת: חגית אלון וסמדר גפני

ארוחות, פיקניקים ומזון מהיר, פירות, שוקולד ואפילו פילפלים חריפים הם נושאים שמשכו אמנים, וגם סמלים וחומרים שהשתמשו בהם בציור ובפיסול, בספרות ובקולנוע, מאז ימי יוון ורומי ועד לאמנות העכשווית אוכל איננו רק צורך קיומי, הוא גם חגיגה לחושים, ובוודאי לחוש הטעם ולחוש הריח, אבל לא פחות חשוב - לחוש הראייה. לא בכדי מוקדשת תשומת-לב רבה לאופן הגשתו, וחשובים גם הצליל שהוא משמיע והתחושה שמעוררת הנגיעה בו בתערוכה אפשר לטעום, להריח, לראות יצירות אמנות ולצפות בקטעי סרטים. יהיו בה גם פינות פעילות, מטבח מלא הפתעות וחלל למיצבים מתחלפים. המיצב הראשון ''אינסטינקט בסיסי'' - של האמן סשה אוקון.